Het plan om te bouwen buitendijks aan het Zwartewater heeft in de wijk Holtenbroek geleid tot stevige discussie. De plannen om er een (veel te hoge) torenflat neer te zetten is voor velen een doorn in het oog terwijl anderen reikhalzend uitkijken naar de mogelijkheid om vanuit een luxe appartement de bootjes te observeren die langs varen.

De Zwaterwaterzone is een voorbeeld van hoe het niet zou moeten gaan als het gaat om inspraak. Een gebrek aan goede voorbereiding, samen met omwonenden. Als platform Zwolse Wijken hebben we inhoudelijk geen mening over of er wel of niet gebouwd moet worden daar. Ook niet wat er gebouwd moet worden, of wie dat gaat doen. Maar wat we wel willen is dat er eerst (liefst) consensus/overeenstemming wordt bereikt met een ruime groep omwonenden. In november 2020 heeft de verantwoordelijke Wethouder, Anker de Bemog al op de vingers getikt (lees hier) maar als Zwolse Wijken vinden wij dat daar nog wel meer over te zeggen valt. Daarom hebben wij een brief gestuurd naar de Bemog, de BPD en de gemeente Zwolle. De tekst van die brief treft u hier aan.

Op 22 maart 2020 heeft Het platform Zwolse Wijken bij de gemeenteraadsvergadering over de Zwartewaterzone Lees hier de bijdrage.