Zwolse Raad opzadelen met 3451 pagina’s aan voorstellen past niet in een democratische stad!

Maar liefst 3451 pagina’s stuurt het vertrekkend college op de rand van hun zittingstermijn naar de Zwolse volksvertegenwoordigers. In totaal 20 onderwerpen waarvan er 16 niet eerder in de Raad zijn besproken. Zoveel is wel heel erg ondemocratisch.

Zo staat het bestemmingsplan Wijthmenerplas op de agenda. Eko Huisman, voorzitter van de wijkvereniging Wijthmen is daar ontstemd over. “De Groenlinks wethouder Monique Schuttenbelt, zou er nog met ons over in overleg”. Aldus Huisman. 

Is dit een voorbeeld van hoe serieus het college omgaat met inwoners belangen?

Veel onderwerpen gaan over bouw en het is wel bijzonder dat dit vertrekkende college nog over de eigen periode heen wil regeren en kennelijk op de valreep nog snel heel veel door de raad wil leiden. Maar liefst 20 onderwerpen waarvan 16 niet eerder besproken. Bijna  3500 pagina`s!

De hoeveelheid van de stukken zijn een klap in het gezicht van de Zwolse inwoners. Hun vertegenwoordigers kunnen namens Zwollenaren, in twee weken tijd onmogelijk een goed doordacht en afgewogen definitief oordeel vormen, laat staan de achterbannen raadplegen.

Het wordt nu wel heel pijnlijk zichtbaar dat Zwolle echt naar meer democratie moet!